Tuesday, 25 October 2011

convocation day

Assalamualaikum.

sedar tak sedar, da convo da. wallahh. mabeles. bravo bravo. wee sekarang digelar alumni uitm. chewahhh.

tarikh convo 25 oct 2011, hari selasa which is baru je semalam. haaa konsisten x dalam mengupdate blog? hahahaha.

saya pakai simple saja, baju time akak kawen. tade ongkosnya mau beli baju yang lain. sedihkann? huhu tapi tape, asalkan ditemani ayah emak sudah memadai. enoughh. :)

some picture to be displayed :

kesian mak tunggu lamee. 

yeahh. merdeka. sekian lame dalam dewan 2. dapat bunga gitu.

mak dan ayah yang banyak bagi support. love you.

ayah yang hemsemm.

sayangg emakk.

mak nak merasa pakai topi. heee comel je.

sayanggg ayah. :)

haii. ni laa kawan sekelas. we are the clussmate. haha


okayy. from the very start, i never knew that i can go through all of this dream. i remember my mom said, lyna, belajar betol2, nanti boleh sambung masuk U. and i was like, woo U? do i deserve it? am i qualified enough to enter that U stuff? and alhamdulillah, Allah itu maha kaya, im the one of thousands candidate yang terpilih. syukran syukran.

hidup as a siswazah sangat laa best. memang tak dapat dinafikan. dengan bz study, bz buat notes, bz attend kelas, bz ponteng kelas jugak, bz dengan assignment, bz dengan presentation, bz dengan hang out and bual kosong, semuanya bz. tp dengan adanya ke-bz-an ini, kite dapat kenal ape itu sebenarnye kesusahan dalam hidup, ape itu usaha and ape itu hasil dari usaha kita. you cant expect to get the highest marks when there is no effort being pull out from you. right?

and praise to god jugak, at least dapat jugak membanggakan mak and ayah, walaupun result tak seberapa, tapi bernasib baik habiskan study dengan ada bintang. tanpa mak and ayah, without their support, tataw laa dapat habis dengan sempurna ke tak. thanksmom, thanks dad, u've done the best dalam mendidik lyna. jasamu dikenang, budimu disanjung. chee cheee.

memang tak terkata ucapan terima kasih kat mak and ayah. and seriously, satu hari nanti, lyna akan buat mak and ayah bertambah bangga dengan lyna. Insyaallah.

so, tak rugi pon belajar. belajar selagi mampu. teringin gak nak pegang title PROF. MADYA DR. NORHASLINASARI BINTI MOHD NOR. perghhhhhh.

belajar satu ibadah, teruslah berjihad. jyeahhhh.

sekian. :)



1 comment: