Tuesday, 25 October 2011

convocation day

Assalamualaikum.

sedar tak sedar, da convo da. wallahh. mabeles. bravo bravo. wee sekarang digelar alumni uitm. chewahhh.

tarikh convo 25 oct 2011, hari selasa which is baru je semalam. haaa konsisten x dalam mengupdate blog? hahahaha.

saya pakai simple saja, baju time akak kawen. tade ongkosnya mau beli baju yang lain. sedihkann? huhu tapi tape, asalkan ditemani ayah emak sudah memadai. enoughh. :)

some picture to be displayed :

kesian mak tunggu lamee. 

yeahh. merdeka. sekian lame dalam dewan 2. dapat bunga gitu.

mak dan ayah yang banyak bagi support. love you.

ayah yang hemsemm.

sayangg emakk.

mak nak merasa pakai topi. heee comel je.

sayanggg ayah. :)

haii. ni laa kawan sekelas. we are the clussmate. haha


okayy. from the very start, i never knew that i can go through all of this dream. i remember my mom said, lyna, belajar betol2, nanti boleh sambung masuk U. and i was like, woo U? do i deserve it? am i qualified enough to enter that U stuff? and alhamdulillah, Allah itu maha kaya, im the one of thousands candidate yang terpilih. syukran syukran.

hidup as a siswazah sangat laa best. memang tak dapat dinafikan. dengan bz study, bz buat notes, bz attend kelas, bz ponteng kelas jugak, bz dengan assignment, bz dengan presentation, bz dengan hang out and bual kosong, semuanya bz. tp dengan adanya ke-bz-an ini, kite dapat kenal ape itu sebenarnye kesusahan dalam hidup, ape itu usaha and ape itu hasil dari usaha kita. you cant expect to get the highest marks when there is no effort being pull out from you. right?

and praise to god jugak, at least dapat jugak membanggakan mak and ayah, walaupun result tak seberapa, tapi bernasib baik habiskan study dengan ada bintang. tanpa mak and ayah, without their support, tataw laa dapat habis dengan sempurna ke tak. thanksmom, thanks dad, u've done the best dalam mendidik lyna. jasamu dikenang, budimu disanjung. chee cheee.

memang tak terkata ucapan terima kasih kat mak and ayah. and seriously, satu hari nanti, lyna akan buat mak and ayah bertambah bangga dengan lyna. Insyaallah.

so, tak rugi pon belajar. belajar selagi mampu. teringin gak nak pegang title PROF. MADYA DR. NORHASLINASARI BINTI MOHD NOR. perghhhhhh.

belajar satu ibadah, teruslah berjihad. jyeahhhh.

sekian. :)



berjalan jalan

Assalamualaikum.

terima kasih kepada cuti yang almost seminggu wehh sebab convo plus deepavali vaitekal. *betol ke? ammaa.

niat di hati nak beli tudung bebanyak, so ke masjid indialaa kami. bile dengar masjid india, so sinonim laa dengan jumlah kereta yang tak dapat dihitung, uncountable. so parking laa kat dalam sogo. hoho ramai betol yang beli barang hantaran kat situ.okay out of topik.

time nak amek 'tiket' parking kan, kitorang tekujat, still pakai token syiling tu wehh. okayy, memang first time parking kat sogo and pergi sogo. nampak tak kebatakannya di situ? haha


see, betul kan? haha

so g kat kedai biasa, sebagai regular customer. haha padahal baru dua kali g, tapi consider regular customer jugak laa kan. beli laa dalam 4 helai tudung. tak bayak, sikit je yang mampu. hehe

motif untuk entry kali ini merujuk kepada syiling ajaib itu.

sekiannn. :)

new family members in the house

Assalamualaikum.

hello heyy.

wassup wassup*gayamila

hahaha tepat pukul 1 pagi, tarikh 14 oktober, terlahirlah putera pertama abangku, yakni putera kedua emakku aka nenda mereka. nama diberi MOHAMMAD HADIF BIN MOHD HAFIS RAIF NOR. haaa name ayah kemain lagi panjang.

hehehe hello hadif, mama lyna datangg. die sangat hemsem woo. nah nah, let the pic do the story. muahahah nampak sangat kemalasan kemelandaan.



kelambu bought by makwe (nenda)

pada usia 2 hari. merah lebam lagi.

hadif kena kuning. cepat2 sembuh ye sayang.

for now, i kena balik rumah every week, handle kak iza yang tengah pantang, and hadif yang momel momel ni. kesian my mom, weekdays struggle with work and taking care kak izza. hee no biggie, berbesar hati menjaga anak buah sendiri. i loikeee. hadif, da besar jadi anak yang bagus, cucu yang baik, and anak buah yang tak lupakan mama lyna ye. love you mudak encem. :)

okayy, abes da story.

salam.

back to blogging

Assalamualaikum.

hello heyy heyy heyy. :)

ahhaaa. after a while, i mean long time i've keep on skipping blogging, i might start it back. and here i am, blogging. jyeahhh.

there's a lot of things to be told, but then it seems like fading away, yeahh you know when there is so many things to be shared, sampai tak tahu from where it should be started. i just wanna skip my raya entry. what? raya? kemon laaa, it's about two month ago. ehehee

ni, nak kipochi about this thing, which i've got a month ago (still, long time ago goo). SUGARGLIDER. ohemgeeee. macam mane boleh 'terminat' plak minatang nih? 

al-kisah, i was chilling around with the adik, jalan2 at serdang punye bazar larut malam, then g la kat pet shop, sesaje je tgk, then bile i nk kua dari kedai uhh, de sorang uncle nih tahan and cakap ade binatang dalam my beg, and i am shock, macam kena accuse mencurik jek, then i pon cakap laa sumpah x amek *nadacuakpluspelik.  haha then uncle uhh bukak beg, and betol2 wujud benda alah 2, and disitu laa cinta pandang pertamaku. COMEL ! tanye harge, ingat kan macam hamster punye harga, baru ingat nak beli 8, sekali beratus-ratus jugak laa. okay bye. sebab tade duit. :(

okayy, terbawak sampai ke dalam mimpi yee. so x boleh jadi ni, nak jugak. it's a sign. sign untuk habiskan duit. huahua



panjang bebeno ceritanya. nahh tengok je lee gamba nih. for those yang curious apekah itu sugar glider.


am i adorable ?


gambar time COCO tido. eee eee geramm.

yes, i am cute and adorable. 
kena bawak die g kelas, sebab die tade kawan. 
siap buat topeng COCO lagi. handmade gitu. hehe



okayyy. name die COCO, and die sangat manje, makan minum bersuap. and bile sekejap tak cium bau die, rase macam hilang sesuatu. *ayatpowerkan?  hahaha okayy. itu saje yang nak diceritaan. terima kasih kerana membaca. love yaa.

peace yawww.

salam.


Saturday, 8 October 2011

fuhhhh fuhhhhh.

kasi tiup sikit this side. sudah berhabuk.
ohemgeee. lyna, awat lama gila hang x update BLOG?

im soo soo sorry, though tade orang pon y nak bace blog ni, act blog ni just in the other way expressing all the things happen to me. so patutnye kena laaa update, do that, do this and so on.

FYI, since da start sambung degree ni, my schedule was like ehemgeeee. urghhhh! tidak. macam x percaya, da degree.

some story to be shared, actually like soo many.

at first, puncak alam was so bad, my first impression about puncak alam was like he-ll NO. but well, try to think positively, and yes, a month already lol. tehee.

friends, all the friend was like gile sempoi. seb bek aku de kawan skola, if not, lonerangerr. hukhuk.
lecturer, sempoi, but one and two yang macam syiok sendiri mengaja. so so kena pandai n cepat pick up. :(

harapan : of course nk dapat great marks bebehh ! InsyaAllah.