Sunday, 3 April 2011

zaman sekarang wehh, apesal la maknusia nih kejam GILEEE!

hello, heyyy.
Assalamualaikum.


dear fellows, sbenanyew today aku juz nk sharekan kemarahan aku kat seseorang nih. haa curious kan? okayy, x payah nak curiousss sgtt la kan, coz aku memang nak umumkan sape wehh. ni, name jek CIKGU, cikgu sekolah agama pulak uhh. humm. dahsyat nye perangai mereka nihh. 


nape ekk aku ckp mcm uhh? korang taw kan issue budak umur baru 7 tahun y meninggal dunie coz kne pukul dgn cikgu die. bg aku laa kan, budak2 ni baru nak kenal dunie kowtt. x perlu la sampai nk belasah2 nih. seingat aku laa kan, time aku 7 tahun, main longkang agy kowt. (hee teroknye pangei). grrr. mara nihh.


alasan cikgu untuk pukul budak uhh juz because budak uhh x ngaku die curi barang kat hostel. dehell wehh. if da sampai belasah then dak uhh still x ngaku means memang die x amek laa. budak2 mane pernah MENIPU wehh. dorang antre kalangan y jujur okayy.


die ikat tangan dak uhh kat tingkap, then belasah selame hampir 2 jam. wehh x syian ke? dak uhh sah2 8 kali gande kecik kowt dari ko BODDOEE. grrr. nk betumbuk ke, betinju ke, g ar carik y setanding dgn ko, apehal laa ko hukum dak kicik sampai macam uhh. haishhh. if aku jd bapak die, aku y belasahhh cikgu uhh sinri. bia puass aty aku. tp disebabkan negara kite nih ade undang2, so bia die kne judge. it's juz a judgement in this world bebeh. humm.


y agy menyedihkan, budak y berumur 7 tahun nih, mama die da meninggal since 2006, n muke die sebijik mcm muke arwah mama die. humm sedihh. memang laa, budak2 memang nakal, but KAU uhh xde sense of humour ke? dak uhh da nanes2 pown ko blasah die agy? eee baik x perluu idup oww orang mcm nih.


aku marah, sayu, sedih, sebab masyarakat kite nih skang, macam2 y kite dengarr. itu laa, ini laa. sedihh sangat. pape pown korang, marilah kite beramal sikit, sikitt jek x manyak, sedekahkan lahh Al- Fatihah pada arwah adik Saiful . 


........................................AL - FATIHAH........................................







5 comments:

  1. weyh....
    sumpah sedih...
    tanam kubur la cikgu mcm tuh..
    tade aty weyh...
    tayah idup ag bgus..
    bru 7 thn kowt..
    ap y diorg tw slain keseronokn...

    ReplyDelete
  2. taw tape. dak uhh kicik agy kowt. kicik sgt wehh. mmg xdek perasaan betol. bg aku rotan pown mcm kesian jek, ni belasah wehh. syiap ikat tgn dak uhh lagi woo. grrr. ape jenis manusia laa.

    ReplyDelete
  3. saya dah nangisssssss......... :(

    ReplyDelete
  4. nina. sorry dear, doesnt mean to hurt u. tp saye pown da mamess jugak. huu. ;(

    ReplyDelete
  5. Hmmm....really ashamed that there's a cruel human being....or should I say a monster!!!uhuhuhu TT^TT

    ReplyDelete