Wednesday, 13 April 2011

fake owww fake

hello heyyy,
Assalamualaikum kawan2.

hee kawan, haiiii :))
kali ni, di entry kali ini, aku maw kasi story ini pasal haa. pasal mereka yang tidak berkepala dua, tapi bermuka dua. haa macam mane ehh itu? okayy, senang cerita laa kan, TALAM DUA MUKA. amekk koo.

p/s: entry ini tiada kaitan antara yang hidup ataupun yang telah pun meninggalkan dunia ini. general general. yepp.

okee, ape cite ehh dgn mereke yang gilee FAKE nih?

situation 1:

si Cekonn ni dulu kawan dengan si Cakoii, pastu entah kenapa, si Cekonn tu berpaling arah dan berkawan la pulak dengan geng hot stuff, namenyee si Celamm. da kawan kawan dengan si Celamm, si Cekonn ni pown mulalah melupai si Cakoii ni, sebab da de kawan baru kann, pastu kan, bile si Celamm ni tanye si Cekonn, nape si Cekonn x kawan agy dgn si Cakoii uhh, si Cekonn uhh mulelah bercerita ataupun mereka cerita pasal si Cakoii, yang pastinya bukanlah cerita yang seronok didengar kan, pastu si Celamm pown mulelah mempercayai si Cekonn punye cerita, dan x pasal2 si Cakoii uhh kena tempiasnyee.

then, suddenly, secara tibe tibe yerr, si Cekonn uhh pown mulelah merapatkan dirinye dengan si Cakoii balik, si Cakoii pown terpinge pinge mengapakah dan apakah yang sebenarnya terjadi? si Cekonn pown mulelah membuka ceritanya dengan mengatakan sebab pergaduhan mereka, and memburuk burukkan mereka yang dulunya pernah menjadi kawan baik si Cekonn uhh. so, bile berantakan, baru maw carikk si Cakoii ka? adakah anda seperti LUDAH JILAT BALIK?

ooo. mungkin bagi si Cekonn uhh, kawan adalah separuh masa. ohemmgeee. ade gak ke manusia sebegini? huu manusia manusia.


situation 2:

'jangan disangkakan air yang tenang tiada naga ya'
heee. apekah kaitan ini dengan FAKE ohh FAKE ehh? haa ade saje kaitannye.

kacip       : kapoww, kapoww rase kan, kicap uhh baik x dengan kapoww?
kapow    : okayy je kicap uhh dengan kapoo kacip. nape kacip?
kacip      : oww ye ke? kapoww jgn tataw taw, kicap uhh kan depan kapoww jek layan baik punye oww, tp bile kapow tade kan, ya Allah, penat laa telinge nk mendengar. ade jek y die kondem kapow oww.

kapow   : laa ye ke? nape die mcm uhh? ape y die x puas aty nye?
kacip     : tah laa kapoww. kacip pown tak paham laa dgn pangai si kicap uhh. keje asek nak suruh orang buat tu laa, ini laaa, pastu kalau suruh buat sendiri, tak reti.

kapow   : lahaii. nape kacip x tengoo jek si kicap 2 kacip?
kacip     : tak nak la kacip, emm tunggu laa. nanti kalau tak tahan sangat, kacip cakap je la dengan die.

situation 3:

emm ok, da xde idea da nak buat situation ape agy. but basically the above situation is the common situation. kan?agreee?

humm kenapa perlu FAKE ohh FAKE?
1) sebab nak jage hati kawan kite uhh?
2) sebab tak berani nak confess depan2, datz why FAKING
3) tak nak gaduhh?

and many many moore reason why we should FAKE. everyone do have their own reason rytee? so, before do, talk or act, just think about the consequences that might be happening.which one korang prefer? let it be sampai memakan diri sendiri, or just be honest and tell the truth, so that it wont burden your mind?

sometimes a single words 'im soorry'  might change the whole worlds sayangss. so why dont u be gentle ad humble, and seek an apology. who knews, it might help u to rebuild a dull relationship. right? hee forgive and forget, but a wise person will forgive, but they wont forget, just as a precaution. heee.

jadi, x perlu kot hipokrit, o FAKE nihh. peaceee yaw.

so, pen off. tc~~
salammmmmm. :)

1 comment:

  1. masalah ni aku banyak tengok kat perempuan la
    join grup ni, join grup tu
    gad02
    padahal dulu member baik

    haha

    ReplyDelete