Thursday, 21 April 2011

it's a confession

hello, heyyy.
assalamualaikum.

humm tataw nak cakap ape, memang tataw. firstly maybe sebab aku tengah final nih, tengah taw, bukan tepi. adeyaii. fikiran kusut. jadi janganlahh nak kusutkan aku lagi. errr.

then kan, selepas tu kan, humm perasaan aku. ape ek? nape ek? eee tah la. maybe aku nmpk mcm ape jek, buat blog pasal perasaan aku. tp aku pown manusia biase wehh, same gak macam korang, aku ade perasaan, hati tisu pulak aku nih. 

susa utk aku tetapkan pilihan aku, of course, kite semua nk yang terbaik utk diri kite kan? aku pown, aku nak yang terbaik, Alhamdulillah, hidup aku dikelilingi dengan orang yang baik. so farr. ade pown yang macam busuk sikit, aku just jadikan die pengajaran, and jadikan a moment to remember.

tak tahu tak tahu tak tahu. x nak bagi harapan, tapi x nak kehilangan. aku perlukan masa, untuk diri aku. aku nak orang taw, aku bukanlah jenis perempuan yang bergantung pada lelaki. sorry, i am independent enough. i don't need boy besides me, but yet i need LOVE. 

ya Allah, bantulah hambaMu ini dalam membuat keputusan. aminnnnn.

err korang paham x ape y aku cube sampaikan nih? tapee laa if x paham. hanye aku dan hati aku jek yang paham ape yang aku rase.

cume, cume doakan aku boleh jawab FINAL EXAM aww. hari sabtu nih Operation Management. susah bg orang y kurang pandai mcm aku nih. wish me luck, pray 4 me. okayy? :)

byee, tc~~
salammmmm.

_____no picture to be displayed____________________________

Wednesday, 13 April 2011

fake owww fake

hello heyyy,
Assalamualaikum kawan2.

hee kawan, haiiii :))
kali ni, di entry kali ini, aku maw kasi story ini pasal haa. pasal mereka yang tidak berkepala dua, tapi bermuka dua. haa macam mane ehh itu? okayy, senang cerita laa kan, TALAM DUA MUKA. amekk koo.

p/s: entry ini tiada kaitan antara yang hidup ataupun yang telah pun meninggalkan dunia ini. general general. yepp.

okee, ape cite ehh dgn mereke yang gilee FAKE nih?

situation 1:

si Cekonn ni dulu kawan dengan si Cakoii, pastu entah kenapa, si Cekonn tu berpaling arah dan berkawan la pulak dengan geng hot stuff, namenyee si Celamm. da kawan kawan dengan si Celamm, si Cekonn ni pown mulalah melupai si Cakoii ni, sebab da de kawan baru kann, pastu kan, bile si Celamm ni tanye si Cekonn, nape si Cekonn x kawan agy dgn si Cakoii uhh, si Cekonn uhh mulelah bercerita ataupun mereka cerita pasal si Cakoii, yang pastinya bukanlah cerita yang seronok didengar kan, pastu si Celamm pown mulelah mempercayai si Cekonn punye cerita, dan x pasal2 si Cakoii uhh kena tempiasnyee.

then, suddenly, secara tibe tibe yerr, si Cekonn uhh pown mulelah merapatkan dirinye dengan si Cakoii balik, si Cakoii pown terpinge pinge mengapakah dan apakah yang sebenarnya terjadi? si Cekonn pown mulelah membuka ceritanya dengan mengatakan sebab pergaduhan mereka, and memburuk burukkan mereka yang dulunya pernah menjadi kawan baik si Cekonn uhh. so, bile berantakan, baru maw carikk si Cakoii ka? adakah anda seperti LUDAH JILAT BALIK?

ooo. mungkin bagi si Cekonn uhh, kawan adalah separuh masa. ohemmgeee. ade gak ke manusia sebegini? huu manusia manusia.


situation 2:

'jangan disangkakan air yang tenang tiada naga ya'
heee. apekah kaitan ini dengan FAKE ohh FAKE ehh? haa ade saje kaitannye.

kacip       : kapoww, kapoww rase kan, kicap uhh baik x dengan kapoww?
kapow    : okayy je kicap uhh dengan kapoo kacip. nape kacip?
kacip      : oww ye ke? kapoww jgn tataw taw, kicap uhh kan depan kapoww jek layan baik punye oww, tp bile kapow tade kan, ya Allah, penat laa telinge nk mendengar. ade jek y die kondem kapow oww.

kapow   : laa ye ke? nape die mcm uhh? ape y die x puas aty nye?
kacip     : tah laa kapoww. kacip pown tak paham laa dgn pangai si kicap uhh. keje asek nak suruh orang buat tu laa, ini laaa, pastu kalau suruh buat sendiri, tak reti.

kapow   : lahaii. nape kacip x tengoo jek si kicap 2 kacip?
kacip     : tak nak la kacip, emm tunggu laa. nanti kalau tak tahan sangat, kacip cakap je la dengan die.

situation 3:

emm ok, da xde idea da nak buat situation ape agy. but basically the above situation is the common situation. kan?agreee?

humm kenapa perlu FAKE ohh FAKE?
1) sebab nak jage hati kawan kite uhh?
2) sebab tak berani nak confess depan2, datz why FAKING
3) tak nak gaduhh?

and many many moore reason why we should FAKE. everyone do have their own reason rytee? so, before do, talk or act, just think about the consequences that might be happening.which one korang prefer? let it be sampai memakan diri sendiri, or just be honest and tell the truth, so that it wont burden your mind?

sometimes a single words 'im soorry'  might change the whole worlds sayangss. so why dont u be gentle ad humble, and seek an apology. who knews, it might help u to rebuild a dull relationship. right? hee forgive and forget, but a wise person will forgive, but they wont forget, just as a precaution. heee.

jadi, x perlu kot hipokrit, o FAKE nihh. peaceee yaw.

so, pen off. tc~~
salammmmmm. :)

Monday, 11 April 2011

heading to Tasek Chini wooo.

hello heyyy.
Assalamualaikum.

heee. macam best kan tajuk kite hari nihhh. haaa. memang best pown, best sangat sangat. huhu. Tasik Chini, bunyik macam scary jek kan, bukan ape, mengikut lagenda, Tasik Chini nih ade penunggu, and penunggu nye adalah NAGA. haa "Jangan sangka air yang tenang tiada NAGA" okayy? hee. seram seramm.

here's the story, tepat pukul 10.30, after having breakfast at Segamat, kitorang gerak gerak gerak ke Tasik Chini. waa. excited terlampauu. for almost two and a half hour, we've reach our destination. yeayyy!



jalan y kitorang lalu utk sampai sanee. xde la lame sgtt. hee

jalan ni seram, sebab die kicik n berselekoh. aiyooo.


yeayyy! finally da nmpk da signboard die! :)

okayy. muke excited ye di situ. HAHAH



bot yang bakal membawa kami bersiar-siar. abang uhh sempoii abess. bestt.

ni laa keadaan tasek die. no wonder laa orang cakap de nage.  hehe

hoyeahh. saje jek tunjuk kakiku y berada di dalam bot.

da boleh jadi apart of 'orang asli' da saye nih. heee

berlatar belakangkan rumah orang asli.

ini sampan.



okeee. da puas da menyumpit dan berbot, kami pown balik laa. even pergi just untuk naik bot sahaja, tp okayy laa. bestt la jugak. hee. next time nk g mane pulak ehh? hummm tga berfikir-fikir gak nih. heee. trimass.

k, pen off.tc~~
salammmmmmmmm. :)

Sunday, 3 April 2011

zaman sekarang wehh, apesal la maknusia nih kejam GILEEE!

hello, heyyy.
Assalamualaikum.


dear fellows, sbenanyew today aku juz nk sharekan kemarahan aku kat seseorang nih. haa curious kan? okayy, x payah nak curiousss sgtt la kan, coz aku memang nak umumkan sape wehh. ni, name jek CIKGU, cikgu sekolah agama pulak uhh. humm. dahsyat nye perangai mereka nihh. 


nape ekk aku ckp mcm uhh? korang taw kan issue budak umur baru 7 tahun y meninggal dunie coz kne pukul dgn cikgu die. bg aku laa kan, budak2 ni baru nak kenal dunie kowtt. x perlu la sampai nk belasah2 nih. seingat aku laa kan, time aku 7 tahun, main longkang agy kowt. (hee teroknye pangei). grrr. mara nihh.


alasan cikgu untuk pukul budak uhh juz because budak uhh x ngaku die curi barang kat hostel. dehell wehh. if da sampai belasah then dak uhh still x ngaku means memang die x amek laa. budak2 mane pernah MENIPU wehh. dorang antre kalangan y jujur okayy.


die ikat tangan dak uhh kat tingkap, then belasah selame hampir 2 jam. wehh x syian ke? dak uhh sah2 8 kali gande kecik kowt dari ko BODDOEE. grrr. nk betumbuk ke, betinju ke, g ar carik y setanding dgn ko, apehal laa ko hukum dak kicik sampai macam uhh. haishhh. if aku jd bapak die, aku y belasahhh cikgu uhh sinri. bia puass aty aku. tp disebabkan negara kite nih ade undang2, so bia die kne judge. it's juz a judgement in this world bebeh. humm.


y agy menyedihkan, budak y berumur 7 tahun nih, mama die da meninggal since 2006, n muke die sebijik mcm muke arwah mama die. humm sedihh. memang laa, budak2 memang nakal, but KAU uhh xde sense of humour ke? dak uhh da nanes2 pown ko blasah die agy? eee baik x perluu idup oww orang mcm nih.


aku marah, sayu, sedih, sebab masyarakat kite nih skang, macam2 y kite dengarr. itu laa, ini laa. sedihh sangat. pape pown korang, marilah kite beramal sikit, sikitt jek x manyak, sedekahkan lahh Al- Fatihah pada arwah adik Saiful . 


........................................AL - FATIHAH........................................







Saturday, 2 April 2011

MUke jek LEGEND, tp hati CUTE




HAHAHA wehh. penat dok godek youtube carik which one is da best tuk first week ni kan, n u know? aku tgk y ni berulang-ulang kali woo. hahaha. sumpah lawak. adeyaiiii. saket perot aku dok gelak jekk.berjujuran aer mata jatuh ke pipi. lahaiii. YUS! da lame die x menonjolkan diri, tp ternyata die masih lagi BERGETAH. hahaha wa cayaa samaa lu bebb! TAUKE lak, muke die x bleyy bla doe nk tgk. adeyaii. bukan sebab ape, coz y buat aku gelak uhh is dat muke die. HAHAHAHA 


JAMBU! u all rawkk sehh. i loikeee kebebehh sangat2. wuu love love love.


wahai dato' jululuddin hussun n pengacara esketan u'un, we want moreee. yehaaaa! dabeda beduuuuu.


 k, nk syiap2 g have fun tonight at the MALACCA kotaraya bersejarah. well, where else to go ryte, ni jek y dekat dgn segamat. so fellows, see ya! wanna make a moemoirs with muh friendsss. kinda da lame x hangout dgn dorangg. weeeee cant wait! 


k, pen off. no pic to be displayed. so bubbyeee,tc~~
salaammmmmm. :)

Friday, 1 April 2011

its the FINAL countdown for apr 2011.

helloo heyy,
Assalamualaikum readers!

oke, for about 2 - 3 weeks to go, n i'm starting to count a day 4 the End of my DIPLOMA session. yeayyy! but yer, deep in my heart, im afraid, is there is any possibility that i can further my study? and yes, 4 sure, test 2 pown x habis agy kot LYNA, soo, catch up! heee catch up dgn blogging dloo, then baru boleh stady. pape tahh. haishhh. okee, enough, here:

20 APR : SELLING aka MKT361
23 APR : OM 
25 APR : ENT
30 APR : LEGAL 

yawww. diz sem is kinda xde byk sangat gap, soo x boleh nk honeymoon sangat laa kan if nk dibandingkan dgn sem2 sebelumnya. n i think, i should start to make a notes, n cover up all the 4 subject fer diz semester. last sem kowt, op coz la nk perform, but, pape pown, i know my ability, n i will force myself, to reduce all the laziness n SYAITONN y ade dlm dr ini. so lyna, GO GO CHAIYOK! AJA AJA FIGHTING! :))

p/s : i really do wanna make my parents proud woo. pray 4 me. InsyaAllah.


okee, da cukup da mencapupkan gambar aku lagii. hee sorryyy.

okeyy, bubbyee, tc~~
salammm. :))