Tuesday, 29 March 2011

Change, change myself, tak salahh kan?

okayy, heyy.

Assalamualaikum..
todays entry is kinda like a motivation 4 my own me.

LYNA, think.
till when u nk enjuy2 ur life huhhh? ape slame da 21 tahun nih (erkk tuenyee), x cukup lg ke enjuynye lyna?
mama slaloo pesan "lyna, sembahyang." n aku akan jawab "wait ma, later." n xkn da tue ko baru nak realise semua uhh? humm lyna lyna, changee sayangss.

ramaii orang cakap alaaa, nnty da tue kang buatla amal, pe de hall. kan kan? humm cube bayangkan umo kite x sampai sepertimana y kite harapkan, and maybe kite sinri pown x sempat merasa ape tu alam perkahwinan, ape uhh rase jd mummy daddy, ape rasenye nnty nk carik duit utk anak-anak, mungkin umur kite x sepanjang uhh, jd LYNA, jgn la nk harapkan da tue baruu la nak 24 7 beramal, pleaseee, NOW!

CHANGE 
bukan senang ye kawan kawan nk berubah, sangat susa. mcm aku nih, humm agame belajar, tp buatnye tidak. n Alhamdulillah, now aku tga berjinak jinak, mule dari bawahh, n belajar balik. memang banyak sangat y aku tataw, n y taw pown, aku ignore kan. humm teruknye aku. 21 tahun, ape y da berjaya aku kumpul? 

GIVE UP
oww yeahhh, kadang kadang uhh syaitonn mule la merasuki dr, n ckp LYNA, lekk luu, enjuy la lagi, tak yah la pakai tudung agy, x yah la da nak stat blaja agame agame nih. adeyaiii ko masih mude kowt. hee tp, katekan TIDAK pada SYAITON ! haa amek ko, makin kurus la syaiton2 y mendampingi aku laa nih. (yoyo ohhh jek LYNA nih).

GIVE TIME
beri aku ruang, tnjuk ajar, utk berubah. bukan senang, tp not impossible too. right? asalkan nawaitu kite uhh betol, berubah kerana Allah, insyaAllah. aku tanak skejap on, skejap off. aku nk berkekalan. n please, LYNA, be determine for your own self, da clisyee sgt da org y skejap bertudung skejap x.n aku tanak orang cop aku cakap nk gah, hasil? habukk. ohh tidak!!

DO SUPPORT ME
in every single way, i wanna live a happy life. berjaya dunie akhirat, that's for sure. sape tanak wehh berjaya di dunie, n sape plak berani nk menolak indahnyee alam syurga, n if can, memang itu la aim aku skang nih. mungkin x sampai ke tahap itu aku punye perubahan sekarang, but i'm still trying.


oke, people change, right? so do i. n orang len x boleh nk halang kite utk berubah. it's individual, same ade da bersedia ke belum. n me, i am definitely in a new stages of changing, i'm trying. jadi, doakanlah aku berjaya. yayayaya, berjaya hendaknyee. :)



k, pen off, bubbyeeee. tc~~
salammm. :)

3 comments:

  1. hehehe~
    baby sgt2 suka post kali ni :)
    b sokong lina 100% ..
    sntiasa doa pd Allah mntk dipermudahkan n dikuatkn hati kt...

    ReplyDelete
  2. bulan: tq bulan. :)
    baby y cun: HAHAHA likee ehhh? baguss. then, support lyna yer. :)) thanksss

    ReplyDelete