Wednesday, 16 May 2012

its been awhile


Assalamualaikum pembuka kata.

again. fuhhh fuhhh. *lap this side sebab da sangat berhabuk*

sangat lama x update. well, i've got so many things to share here wehh. i mean A LOTTT. almost a year since my last update, so teringat untuk update, tapi untuk kembali aktif tu tadapat nak di sure kan lagi laa. heee okay jum ringkaskan cerita.

untuk sem ni, sewa new house, stated at shah alam. memang jauh dari puncak alam, about half an hour, but still, thrill and full of excitement duduk sini. haha *ayatbajet*. housemate sini superb sebab sporting, and within 3 days je da boleh ngam. sayang korang lebih la. *hugsss*. plus dapat bilik seorang, so sangat la selesa, and tersangat-sangat berpuas hati. aumm.

then then, sem ni ada 7 subjek, so struggle macam orang gile. lagi-lagi da nak final ni, haa baru laa nak jadi rajin. sudah laa lina, kena pukul dengan tukul baru nak gerak. *chewahh*. but i was hoping for something good in the end of this semester. belum terlambat lagi baaa.

ow yeaa, kena amek short course for INTERNATIONAL BUSINESS. pity me. *sigh*

lagii ape ehh? haa my sugarglider named KIKI still act wild and tanak jinak-jinak. habis tangan and muka luka. itu membuatkan rindu pada COCO menebal. okay poyo. but still, mama loveyou kiki.

and yes, ahli keluarga saya dah bertambah. diumumkan kedatangan first cucu perempuan name die NURSYAZA AMYLEA BINTI DINIE AFFENDI, adik kepada ubaidah name die UWAIS AL-ARBAIN BIN MOHD ZAHIR. mama love love love kengkorang semua.

lea

uwais



okay laa, sangat melampau entry kali ni. semua cerita nak disumbat.

and and x lupe juga buat si dia ni, AHMAD HARIZ BIN SHAMSUL BAHRI. thanks for being there. no words to describe how much u mean to me. awww. u're my bestfriend, and my true one. thanks for the love u gave. promise i'll behave, love and cherish you. this one for you.




i promise to help you love life,
to always hold you with tenderness,
and to have the patience that love demands,
to speak when words are needed, 
to fiercely love you in all your forms, now and forever



okayy. thats it. macam macam ada in this entry. 

byee readers. 
lots a love. :)


Tuesday, 25 October 2011

convocation day

Assalamualaikum.

sedar tak sedar, da convo da. wallahh. mabeles. bravo bravo. wee sekarang digelar alumni uitm. chewahhh.

tarikh convo 25 oct 2011, hari selasa which is baru je semalam. haaa konsisten x dalam mengupdate blog? hahahaha.

saya pakai simple saja, baju time akak kawen. tade ongkosnya mau beli baju yang lain. sedihkann? huhu tapi tape, asalkan ditemani ayah emak sudah memadai. enoughh. :)

some picture to be displayed :

kesian mak tunggu lamee. 

yeahh. merdeka. sekian lame dalam dewan 2. dapat bunga gitu.

mak dan ayah yang banyak bagi support. love you.

ayah yang hemsemm.

sayangg emakk.

mak nak merasa pakai topi. heee comel je.

sayanggg ayah. :)

haii. ni laa kawan sekelas. we are the clussmate. haha


okayy. from the very start, i never knew that i can go through all of this dream. i remember my mom said, lyna, belajar betol2, nanti boleh sambung masuk U. and i was like, woo U? do i deserve it? am i qualified enough to enter that U stuff? and alhamdulillah, Allah itu maha kaya, im the one of thousands candidate yang terpilih. syukran syukran.

hidup as a siswazah sangat laa best. memang tak dapat dinafikan. dengan bz study, bz buat notes, bz attend kelas, bz ponteng kelas jugak, bz dengan assignment, bz dengan presentation, bz dengan hang out and bual kosong, semuanya bz. tp dengan adanya ke-bz-an ini, kite dapat kenal ape itu sebenarnye kesusahan dalam hidup, ape itu usaha and ape itu hasil dari usaha kita. you cant expect to get the highest marks when there is no effort being pull out from you. right?

and praise to god jugak, at least dapat jugak membanggakan mak and ayah, walaupun result tak seberapa, tapi bernasib baik habiskan study dengan ada bintang. tanpa mak and ayah, without their support, tataw laa dapat habis dengan sempurna ke tak. thanksmom, thanks dad, u've done the best dalam mendidik lyna. jasamu dikenang, budimu disanjung. chee cheee.

memang tak terkata ucapan terima kasih kat mak and ayah. and seriously, satu hari nanti, lyna akan buat mak and ayah bertambah bangga dengan lyna. Insyaallah.

so, tak rugi pon belajar. belajar selagi mampu. teringin gak nak pegang title PROF. MADYA DR. NORHASLINASARI BINTI MOHD NOR. perghhhhhh.

belajar satu ibadah, teruslah berjihad. jyeahhhh.

sekian. :)



berjalan jalan

Assalamualaikum.

terima kasih kepada cuti yang almost seminggu wehh sebab convo plus deepavali vaitekal. *betol ke? ammaa.

niat di hati nak beli tudung bebanyak, so ke masjid indialaa kami. bile dengar masjid india, so sinonim laa dengan jumlah kereta yang tak dapat dihitung, uncountable. so parking laa kat dalam sogo. hoho ramai betol yang beli barang hantaran kat situ.okay out of topik.

time nak amek 'tiket' parking kan, kitorang tekujat, still pakai token syiling tu wehh. okayy, memang first time parking kat sogo and pergi sogo. nampak tak kebatakannya di situ? haha


see, betul kan? haha

so g kat kedai biasa, sebagai regular customer. haha padahal baru dua kali g, tapi consider regular customer jugak laa kan. beli laa dalam 4 helai tudung. tak bayak, sikit je yang mampu. hehe

motif untuk entry kali ini merujuk kepada syiling ajaib itu.

sekiannn. :)

new family members in the house

Assalamualaikum.

hello heyy.

wassup wassup*gayamila

hahaha tepat pukul 1 pagi, tarikh 14 oktober, terlahirlah putera pertama abangku, yakni putera kedua emakku aka nenda mereka. nama diberi MOHAMMAD HADIF BIN MOHD HAFIS RAIF NOR. haaa name ayah kemain lagi panjang.

hehehe hello hadif, mama lyna datangg. die sangat hemsem woo. nah nah, let the pic do the story. muahahah nampak sangat kemalasan kemelandaan.



kelambu bought by makwe (nenda)

pada usia 2 hari. merah lebam lagi.

hadif kena kuning. cepat2 sembuh ye sayang.

for now, i kena balik rumah every week, handle kak iza yang tengah pantang, and hadif yang momel momel ni. kesian my mom, weekdays struggle with work and taking care kak izza. hee no biggie, berbesar hati menjaga anak buah sendiri. i loikeee. hadif, da besar jadi anak yang bagus, cucu yang baik, and anak buah yang tak lupakan mama lyna ye. love you mudak encem. :)

okayy, abes da story.

salam.

back to blogging

Assalamualaikum.

hello heyy heyy heyy. :)

ahhaaa. after a while, i mean long time i've keep on skipping blogging, i might start it back. and here i am, blogging. jyeahhh.

there's a lot of things to be told, but then it seems like fading away, yeahh you know when there is so many things to be shared, sampai tak tahu from where it should be started. i just wanna skip my raya entry. what? raya? kemon laaa, it's about two month ago. ehehee

ni, nak kipochi about this thing, which i've got a month ago (still, long time ago goo). SUGARGLIDER. ohemgeeee. macam mane boleh 'terminat' plak minatang nih? 

al-kisah, i was chilling around with the adik, jalan2 at serdang punye bazar larut malam, then g la kat pet shop, sesaje je tgk, then bile i nk kua dari kedai uhh, de sorang uncle nih tahan and cakap ade binatang dalam my beg, and i am shock, macam kena accuse mencurik jek, then i pon cakap laa sumpah x amek *nadacuakpluspelik.  haha then uncle uhh bukak beg, and betol2 wujud benda alah 2, and disitu laa cinta pandang pertamaku. COMEL ! tanye harge, ingat kan macam hamster punye harga, baru ingat nak beli 8, sekali beratus-ratus jugak laa. okay bye. sebab tade duit. :(

okayy, terbawak sampai ke dalam mimpi yee. so x boleh jadi ni, nak jugak. it's a sign. sign untuk habiskan duit. huahua



panjang bebeno ceritanya. nahh tengok je lee gamba nih. for those yang curious apekah itu sugar glider.


am i adorable ?


gambar time COCO tido. eee eee geramm.

yes, i am cute and adorable. 
kena bawak die g kelas, sebab die tade kawan. 
siap buat topeng COCO lagi. handmade gitu. hehe



okayyy. name die COCO, and die sangat manje, makan minum bersuap. and bile sekejap tak cium bau die, rase macam hilang sesuatu. *ayatpowerkan?  hahaha okayy. itu saje yang nak diceritaan. terima kasih kerana membaca. love yaa.

peace yawww.

salam.


Saturday, 8 October 2011

fuhhhh fuhhhhh.

kasi tiup sikit this side. sudah berhabuk.
ohemgeee. lyna, awat lama gila hang x update BLOG?

im soo soo sorry, though tade orang pon y nak bace blog ni, act blog ni just in the other way expressing all the things happen to me. so patutnye kena laaa update, do that, do this and so on.

FYI, since da start sambung degree ni, my schedule was like ehemgeeee. urghhhh! tidak. macam x percaya, da degree.

some story to be shared, actually like soo many.

at first, puncak alam was so bad, my first impression about puncak alam was like he-ll NO. but well, try to think positively, and yes, a month already lol. tehee.

friends, all the friend was like gile sempoi. seb bek aku de kawan skola, if not, lonerangerr. hukhuk.
lecturer, sempoi, but one and two yang macam syiok sendiri mengaja. so so kena pandai n cepat pick up. :(

harapan : of course nk dapat great marks bebehh ! InsyaAllah.



Thursday, 4 August 2011

pangkor time kebebeh

Assalamualaikum.

hello heyy.

sebelum uhh, nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN. jyeahhh. da hari ke 4 da, baru nk wish. soryy ye readers, x sempat nak update.

okay, before puase uhh, planning nak release tension, cause asek dok uma je jadi baby sitter, i mean kua pon bukan dapat release and relaxing my mind.

so the friday, we all headed to perak tepat pukul 12.30. hehe

so, so let the photo do the story ye. :)







saje je pose gedik gedik


mereka yang menemani. :)


okayyy, so kitorang g berempat yee. best sangat. de kawan kat sane, snorkling like what? 4 hours. yeaa, lame, orang da beganti ganti da, kitorang menjadi penunggu setia kat situ dok bg ikan makan.

owwh well, i do love this kinda vacay. release tension, and and nice view. jauh dari hiruk pikuk bandar yang sanagat bz uhh.

what that i can say is, is, i MISS the time that we spended there. thank you sayangss. later kite g vacay agy k? beramai-ramai. :))

and and before nak nek ferri uhh, tesempak dengan si dia,


hahahabesar gile. jual kaya nih. hehe

okayy. thanks kepada yang terlibat menjadikan percutian ni percutian yang x dapat dilupakan. che che. 

korang memang best. :)

okay da, cauu sinki. :)